Cloud Republic

Cloud Developer aan het woord: Christian

Cloud Developer Christian aan het woord

Een jaar geleden besloot Christian, na het afronden van zijn traineeship binnen een andere unit in de Caesar Groep, de overstap te maken naar Cloud Republic. Hij mocht meteen aan de slag bij een van onze grotere opdrachtgevers en heeft sindsdien al enorm veel geleerd en aan mooie projecten meegewerkt. Christian vertelt je graag hoe hij het afgelopen jaar heeft beleefd. 

Passie voor techniek

“Toen ik in contact kwam met Cloud Republic merkte ik al snel dat hier mensen werken die net zo denken als ik en waarvan ik enorm veel van kan leren. Je merkt echt dat iedereen hier passie heeft voor techniek en daar niet over uitgepraat raakt. Dat sprak me meteen aan. Zelf heb ik enorm veel interesse in alles wat met cloud technologie te maken heeft, maar weet ik er nog lang niet alles van. Dat ik op de werkvloer zoveel van anderen kan leren, was voor mij echt een pluspunt. Ook kan ik op sociaal gebied mijn ei kwijt als het gaat om ‘nerdy’ dingen. Niemand kijkt hier raar op als je begint over Dungeons & Dragons en we delen ook steam accounts zodat we na werk kunnen doorpraten over die ene nieuwe fantasy game.”

Uitdagende projecten

“Toen ik binnenkwam bij Cloud Republic, kon ik meteen aan de slag bij AkzoNobel. Hiervoor heb ik gewerkt aan het verbeteren van al bestaande applicaties die door tienduizenden eindgebruikers worden ingezet en bouw ik samen met mijn team aan drie nieuwe custom applicaties. De software die we ontwikkelen wordt onder andere gebruikt voor het matchen van kleuren in de autobranche. Onlangs hebben we een field trip gemaakt naar één van de klanten en kon ik zien hoe de applicaties waaraan ik heb meegewerkt, in de praktijk werd ingezet. Dat vond ik supertof om te zien!”

“Wat ik fijn vind aan het werken bij Cloud Republic, is dat je veel vrijheid krijgt. Ik kan thuiswerken wanneer ik dat wil en deel in overleg mijn tijd zelf in. Dat maakt het vinden van balans tussen werk en privé een stuk makkelijker.”

Continu in ontwikkeling

“Naast leren werken met de nieuwste Cloud technologieën, heb ik het afgelopen jaar ook echt geleerd hoe belangrijk het is om met de toekomst mee te denken. Bij Cloud Republic ontwikkelen we software die toekomstbestendig is en waar de klant niet vijf- maar tientallen jaren mee vooruit kan. Omdat de IT-wereld zich zo snel ontwikkelt, moet je er voor zorgen dat je applicatie veel data aankan en dat nieuwe functionaliteiten gemakkelijk toegevoegd kunnen worden. Ik heb heel veel geleerd van mijn collega’s en merk dat ik in een jaar enorm ben gegroeid. Ik ben niet alleen aan het ontwikkelen, maar kan ook echt meedenken over de strategische keuzes achter een applicatie.” 

Veel vrijheid

“Wat ik verder fijn vind aan het werken bij Cloud Republic, is dat je veel vrijheid krijgt. Ik kan thuiswerken wanneer ik dat wil en deel in overleg mijn tijd zelf in. Dat maakt het vinden van balans tussen werk en privé een stuk makkelijker. Deze zomer heb ik extra vakantiedagen kunnen inzetten, waardoor ik vier weken kon reizen door Canada. Dat ik dat soort dingen kan doen, geeft me enorm veel energie.” 

De leukste dag

“Vrijdag is echt de leukste dag van de week. Dan komt iedereen naar kantoor en is er natuurlijk de welbekende VrijMibo. Regelmatig spelen we dan een spelletje of neemt een collega z’n Nintendo Switch mee en gamen we tussendoor. Ook de teamavonden en uitjes zijn heel leuk. Ik werk met veel leeftijdsgenoten, maar kan ook net zoveel lol hebben met collega’s die een stuk ouder zijn dan ik. Iedereen bij Cloud Republic voelt zich vrij om helemaal zichzelf te zijn en dat maakt de sfeer enorm open en gezellig.”

Video afspelen over Werken bij Cloud Republic

Meer weten over werken bij Cloud Republic?

Bij Cloud Republic werken echte teamplayers. We zijn vastberaden om, samen met elkaar, steengoede oplossingen te ontwikkelen. We zijn trots op onze cultuur die persoonlijke en professionele groei stimuleert door samenwerking en creativiteit en kunnen niet wachten om jou hiermee kennis te laten maken.

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl