fbpx

Cloud Developer

Cloud Developer aan het woord: Dennis

“Dag, mijn naam is Dennis Wirken en ik ben Cloud Developer bij Cloud Republic. Een medewerker van Cloud Republic is leergierig en wil graag, waar het kan, nieuwe technieken toepassen om de business verder te helpen. Daarbij zijn we als team sparringpartner van elkaar, wat de kwaliteit en productiviteit ten goede komt.

Mijn vorige werkgever was conservatief ingesteld en daardoor kwam ik weinig in aanraking met nieuwe technologie. Om mijn eigen ambities op dit vlak waar te maken heb ik daarom besloten om op zoek te gaan naar een andere baan waarbij ik het gevoel had dat ik daar wel mijn ambities waar zou kunnen maken.”

Waarom Cloud Republic?

“Ik kon kiezen uit een aantal voorstellen, ik heb echter gekozen voor Cloud Republic omdat ik daar het beste gevoel bij had. In het pand hing ten tijde van de sollicitatiegesprekken een leuke sfeer, tijdens het eerste gesprek schrokken we ineens op omdat er verderop in de gang een drone ergens tegenaan knalde. Ook moest je niet raar op staan kijken als je mensen met een Nerf pistool op elkaar aan het schieten zag.

De technieken waarmee gewerkt wordt, de geboden mogelijkheden en de gemoedelijke sfeer hebben mij doen besluiten om voor Cloud Republic te kiezen.”

AkzoNobel

“Op het moment ben ik werkzaam als Customer Support bij onze klant Akzonobel. Samen met het team werken we aan een applicatie die het mogelijk maakt om de formules voor het maken van coatings voor voertuigen, boten en vliegtuigen te zoeken. Deze formules worden ontwikkeld in diverse laboratoria en zijn nadat ze vrij worden gegeven gelijk in ons systeem beschikbaar voor de eindgebruiker. Dit is een groot verschil met de applicatie die bij de eindgebruikers op de pc(‘s) draait, en die altijd achter loopt en daarbij ook nog erg onderhoudsgevoelig is.

We ontwikkelen constant nieuwe features die globaal gebruikt worden door meer dan 25.000 bedrijven!

Als customer support ben ik het technische aanspreekpunt voor de tweedelijns support, medewerkers en klanten, bij vragen of problemen over technische zaken. In deze hoedanigheid ben ik de brug tussen de business en het development team. Daardoor wordt voorkomen dat elk probleem of vraagstuk direct bij het ontwikkelteam komt te liggen en daarmee een impact op de huidige sprint heeft.

Het oplossen van de problemen vereist veel uitzoekwerk. Daarnaast is een helikopter view noodzakelijk, om te weten wat er allemaal speelt en om de correlaties te bepalen die maken dat er specifieke problemen zijn.”

Azure

“Bij Cloud Republic ligt de focus momenteel op Microsoft Azure. Bij Akzonobel maken we hier ook gebruik van en deployen al onze services, apps en websites op het Azure platform. Hierbij kan je denken aan Azure functions, Service Bus, API management, CosmosDB en nog veel meer services die het Azure platform aanbiedt.

We maken gebruik van Angular en zijn bezig om deze om te zetten naar de nieuwste versie omdat dit weer meer technologische mogelijkheden biedt. We zetten zoveel mogelijk in op kleine microservices die ons de mogelijkheid bieden snel en flexibel resources te deployen en deze waar nodig te schalen.

De kwaliteit van de code wordt onder andere gewaarborgd door middel van SonarCloud, hiermee worden in een vroeg stadium potentiële bugs en issues gedetecteerd voordat deze de productie kunnen bereiken.”

Werken bij Cloud Republic

“Werken bij Cloud Republic betekent werken aan uitdagende en innovatieve projecten, veel opleidingsmogelijkheden en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het prettig dat er korte lijnen zijn binnen de organisatie. Tot slot zijn er veel leuke activiteiten en uitjes. Cloud Republic is een attente werkgever met kaarten en cadeaus voor niet alleen mijzelf, maar ook voor jarige gezinsleden!”

Bekijk onze vacatures
Dennis Wirken
Dennis WirkenCloud Developer

Lees hier meer tips van onze developers

2021-07-07T12:54:12+02:00