Cloud Republic

Cloud Developer aan het woord: Matthijs

Cloud Developer Matthijs aan het woord
Matthijs: "Het leukste aan Cloud Republic vind ik de enorme verbondenheid die er binnen het bedrijf is. Niet alleen binnen het team waarin ik werk, maar ook met andere collega’s, zowel binnen Cloud Republic als met andere units binnen de Caesar Groep."

Sinds afgelopen december is Matthijs werkzaam als cloud developer bij Cloud Republic. Hij is 28 jaar en woont in Nieuwegein, op fietsafstand van ons kantoor op Papendorp. In zijn vrije tijd is Matthijs regelmatig in de boulderhal te vinden en die sportieve mindset gebruikt hij dan weer graag in zijn dagelijkse werkzaamheden. In dit artikel vertelt hij je hoe zijn leven als cloud developer er uit ziet.

Een spannende tijd

“Toen ik afgelopen december besloot om, midden in coronatijd, de switch te maken naar een nieuwe werkgever vond ik dat best spannend. Maar de eerste keer dat ik bij Cloud Republic binnenstapte, merkte ik meteen dat de sfeer heel open en gezellig was, hierdoor voelde ik me meteen op mijn gemak. Er werken veel collega’s van mijn leeftijd die net zo enthousiast zijn als ik en ik ben trots dat ik deze stap heb gemaakt.”

Werken aan vernieuwing

“Op dit moment werk ik aan een project bij AkzoNobel. Hierin werken we aan een nieuwe applicatie en migratie van de oude variant voor de eindgebruikers in de verfbranche. We zorgen ervoor dat de migratie van de oude data moeiteloos en vooral ook foutloos gaat en dat de eindgebruiker alle functionaliteiten die voorheen er voorheen waren, ook na migratie van de applicatie eenvoudig kan blijven gebruiken. Met behulp van Azure Functions en Angular focus ik me momenteel voornamelijk op het aanpassen van de workflows en het toevoegen en verhuizen van nieuwe schermen in de applicatie.”

Bij Cloud Republic zijn de lijntjes kort en heb je veel contact met de klant. We werken niet voor, maar samen mét de klant. We denken echt mee en onze mening wordt heel serieus genomen.

Samen met de klant

“Toen ik startte bij Cloud Republic kon ik mijn voorheen opgedane kennis meteen in de praktijk brengen bij mijn huidige project. Dit maakte dat ik al na een hele korte tijd aan de slag kon met het ontwikkelen van de front-end van de applicatie. Bij Cloud Republic zijn de lijntjes kort en heb je veel contact met de klant. We werken niet voor, maar samen mét de klant. We denken echt mee en onze mening wordt heel serieus genomen. Ook als we verbeteringen zien die buiten onze eigen applicatie liggen, gaan we hierover in gesprek en wordt dit vaak meegenomen in het ontwikkelproces. Hierdoor heb ik de afgelopen tijd voornamelijk veel heb geleerd over het communiceren met de klant en verschillende stakeholders en over hoe dit proces precies in elkaar zit. Dat zijn hele waardevolle lessen.”

Waarom Cloud Republic?

“Het leukste aan Cloud Republic vind ik de enorme verbondenheid die er binnen het bedrijf is. Niet alleen binnen het team waarin ik werk, maar ook met andere collega’s, zowel binnen Cloud Republic als met andere units binnen de Caesar Groep. Er worden enorm veel leuke uitjes en reizen georganiseerd door Cloud Republic en onze personeelsvereniging Julius. In de korte tijd dat ik hier werk ging ik mee op wintersport, maakte ik een reisje naar Helsinki, volgde ik een Barista workshop en deed ik mee aan MudMasters. Hierdoor leerde ik mijn collega’s heel snel en goed kennen.”

 

Meer weten over werken bij Cloud Republic?

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl