Cloud Republic

GitHub’s new features: Snellere releases en file filtering

GitHub new features
Github is een geliefd platform onder developers wereldwijd. Het platform is continu in beweging en blijft verbeteren. In dit artikel delen we Github's new features die jouw leven een stuk gemakkelijker gaan maken.

Dat GitHub dé plek is waar developers samenkomen om te leren, delen en werken is je vast niet ontgaan. Het platform wordt veel gebruikt door developers wereldwijd. Een van de belangrijkste onderdelen van de software development cyclus is het leveren van je software aan degenen die het gebruiken en laat GitHub daar nu een aantal flinke verbeteringen in hebben gedaan. In deze blog delen we een aantal van GitHub’s new features die het releasen van software nog gemakkelijker maakt.

GitHub Releases

Releases zijn software iteraties die je kunt verpakken en vervolgens beschikbaar kunt maken voor een breder publiek. Zij kunnen de releases eenvoudig downloaden en integreren in hun eigen werk. Wanneer de software gewijzigd is, worden deze wijzigingen door developers achtergelaten in release notes zodat testers eenvoudig kunnen bepalen wat ze wel en niet moeten testen. Voorheen een taak die behoorlijk wat tijd opslokte, maar daar heeft GitHub nu verandering in gebracht.

Automatisch gegenereerde release notes

GitHub vraagt regelmatig om feedback van hun gebruikers om het platform te verbeteren. Toen ze verschillende gebruikers vroegen naar gewenste verbeteringen in het release proces, gaf een groot deel aan dat ze graag verbetering zouden zien in release notes. En zo presenteerde GitHub gisteren een kleine, maar enorm handige feature die release notes automatisch genereert. Het werkt als volgt: Als je nu notities voor een release genereert, identificeert GitHub alle pull request die deel uitmaken van de desbetreffende release en vat deze automatisch samen. Ook eerdere bijdragers aan het project worden automatisch herkend.

Automatiseer je releases met GitHub actions? Dan heeft het platform een API ontwikkeld voor in je workflows zodat de automatische gegenereerde release notes direct in je bestaande pipeline worden geïntegreerd. Kortom: deze functie gaat je enorm veel tijd en moeite besparen. Thanks GitHub!

Meteen aan de slag met de nieuwe functie? Lees meer over automatically generated release notes.

Een nieuwe look

Om de nieuwe functie extra zichtbaar te maken heeft de releases UI ook een nieuwe look gekregen. Hierdoor is het veel duidelijker te zien wat er in een release zit. Verder worden bijdragers van een release duidelijker getoond met profielfoto’s, kunnen GitHub gebruikers reageren op releases met emojis en kun je eenvoudig klikken op ‘sponsor’ om een project financieel te kunnen steunen.

Let op: deze functie is nog niet standaard ingeschakeld bij alle gebruikers.Via de volgende pagina krijg je early acces.

Eenvoudig filteren in pull requests

Om het af te sluiten heeft GitHub nog een functie toegevoegd die je leven als developer een stuk makkelijker gaat maken. Word jij moe van eindeloos scrollen door een lijst met bestanden die totaal niet relevant zijn voor de pull request die jij beoordeeld? Die dagen zijn voorbij! Vanaf nu zijn gefilterde bestanden op het tabblad “Pull Request Files Changed” zijn nu compleet uit het zicht verborgen. Voorheen waren de tabbladen alleen samengevouwen, maar nu kun je je dus volledig focussen op de bestanden die voor jouw pull request relevant zijn.

Met deze nieuwe functies heeft GitHub weer bewezen dat het een onmisbaar platform is voor developers. Welke functie hoop jij dit jaar nog te zien veranderen of verschijnen?

Meer tips & nieuws van onze developers

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl