Cloud Republic

Boost je IT-carrière met Lift Off

Heb jij nét dat beetje extra ambitie en wil jij je in sneltreinvaart ontwikkelen tot Junior Cloud Developer? Join Lift Off en geef je IT carrière een boost.

Projecten Cloud Republic

Waarom Lift Off iets voor jou is

Wil jij je carrière met een vliegende start beginnen?

In ons 6 maanden durende programma krijg je dagelijkse begeleiding van de beste developers en werk je aan software die we in de praktijk bij onze klanten gaan gebruiken. Zodra je het programma succesvol hebt afgerond maak je direct promotie tot cloud developer. Daarna kan je aan de slag met toffe projecten voor onze klanten zoals Rijksmuseum, NS, Cito of AkzoNobel. 

Word cloud developer
in 4 fases

Kickstart jouw IT-carrière in 6 maanden

Thema 1

Azure & Infrastructure as code

In de eerste fase krijg je je eigen Azure account en leren de beste Architecten van Cloud Republic je alle Azure essentials. Als klap op de vuurpijl organiseer je een event met je team.

Technische skills
Je leert de essentials van Azure en Infrastructure as Code.
Soft skills
Je gaat aan de slag met Agile / Scrum, leert samenwerken in een team en organiseert een event.
Trainingen
Scrum Training & Azure Training

Thema 2

Git & CI/CD

In het tweede blok leer je werken met Github actions en Azure pipelines. Ook leer je hoe je een goede presentatie geeft en pas je die skill vervolgens toe tijdens een lunchsessie voor collega's.

Technische skills
Je leert GIT en bekende branching strategieën als Github/Azure DevOps en gaat aan de slag met Github Actions en Azure Pipelines.
Soft skills
Je leert presenteren en deelt je kennis in een lunchsessie voor collega's.
Trainingen
Cursus Github Actions & Presentatie training

Thema 3

DAtabase & .NET

In dit blok leer je bekende patterns te implementeren met C# / .NET. Ook stel je persoonlijke ontwikkelingsdoelen op voor het vervolg van je carrière.

Technische skills
Je leert bekende patterns te implementeren met C# / .NET en gaat aan de slag met ORM Mappers, SQL Server en NO-SQL.
Soft skills
Je leert doelen stellen en bespreekt je plannen en dromen voor de toekomst.
Trainingen

Thema 4

Front-End & TEsting

Als laatst leer je de testpiramide toe te passen en ga je aan de slag met verschillende test methodes. Ook stomen we je klaar voor je eerste opdracht bij onze klanten.

Technische skills
Je leert de testpiramide toe te passen, gaat aan de slag met Unit testen, Component testen en E2E testing. Verder ga je aan de slag met TypeScript Angular en React.
Soft skills
Je leert hoe je een professionele werkhouding aanneemt bij de klant, hoe je een blog schrijft en neemt deel aan een aflevering van onze podcast.
Trainingen
Training online zichtbaarheid & Intake cursus

Maak kennis met...

Dibran Mulder

Oprichter Lift Off by Cloud Republic

“Met het Lift off programma wil ik jonge developers helpen met een vliegende start van hun carrière. Toen ik net startte als developer heb ik geleerd van hele goede ontwikkelaars. Deze ervaring helpt mij vandaag de dag nog steeds. Op school leer je alle basiskennis, maar de kneepjes van het vak leer je echt in de praktijk. Omdat ik zelf heb ervaren hoe enorm het helpt als je in de start van je carrière goede begeleiding krijgt, wil ik enthousiaste developers dezelfde kans bieden.”

Dit krijg je van ons

Naast veel uitdaging en toffe opdrachten krijg je ook...

Vast contract na afronding

veel uitjes en
toffe feesten

mobiliteits vergoeding

bezoek aan toffe tech events

Laptop en telefoon naar keuze

26 vakantiedagen en 10% vakantiegeld

De cloud developers van morgen

Bij Cloud Republic werken echte teamplayers met een enorme passie voor techniek. We deinzen niet weg voor een uitdaging en zijn altijd op zoek naar een manier om nog sneller of innovatiever te werken. Bij ons mag je jezelf zijn en krijg je alle tijd en ruimte om je te ontwikkelen. 

Dev Talks podcast
Cloud Republic

Klaar om je carrière te kickstarten?

Al je vragen beantwoord

Heb je een vraag over Lift Off? In onze FAQ vind je het antwoord op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen?

Je komt in aanmerking voor het Lift Off programma als je een opleiding HBO (AD) Informatica of een vergelijkbare HBO/WO bachelor hebt afgerond. 

Verder zien we graag dat je affiniteit hebt met programmeren in C# .NET, Java, Python, TypeScript of een vergelijkbare taal.

Er zijn jaarlijks twee start momenten voor Lift Off. In februari en in september. 

De meeste traineeships gaan er vanuit dat je nog een leertraject moet volgen om junior developer te worden. Bij het Lift off programma gaan we ervan uit dat je een HBO Informatica opleiding of vergelijkbaar hebt afgerond en dat je klaar bent voor het echte werk. Voordat we je in het diepe gooien bij onze toffe klantprojecten leren we je de kneepjes uit het vak. Zo krijgt jouw carrière een vliegende start.

Daarnaast ga je aan de slag met de nieuwste technieken en breng je je kennis meteen in de praktijk door samen met anderen te werken aan een tof project. 

Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van software die we in de praktijk bij onze klanten gaan inzetten. Op onze projecten pagina lees je hier meer over. 

Je krijgt de mogelijkheid om  tot het behalen van AZ-900 en AZ-203. In je verdere loopbaan als Cloud Developer bij Cloud Republic ga je hiermee aan de slag. 

 

In overleg met het team plannen we vaste inhouse dagen op het kantoor van Cloud Republic in Utrecht. De rest van de dagen heb je de vrijheid om je eigen locatie te bepalen. Wil jij 1 of 2 dagen thuis werken dan kan dat zeker. Houdt er wel rekening mee dat programma veel activiteiten kent die op kantoor plaatsvinden. Gelukkig zijn we super flexibel dus een keer eerder beginnen of vroeger naar huis omdat je een feestje hebt is geen probleem. Ook reizen buiten spitsuren is prima.  

Voor het programma gaan we uit van een werkweek van 40 uur. Psst niet doorvertellen, de VrijMiBo begint op vrijdag altijd om 4 uur. 😉

Als je deelneemt aan Lift Off, tellen al onze secundaire arbeidsvoorwaarden ook voor jou. Dit betekent dat je ook een mobiliteitsvergoeding krijgt. Als je na het programma een vast contract krijgt, mag je ook een lease auto uitzoeken.

Nadat je het programma succesvol hebt afgerond bieden we je een vast contract als cloud developer aan en kan je aan de slag bij een van onze klanten.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

© 2022 Cloud Republic