fbpx
Loading...
In 5 stappen klaar voor de Cloud2021-08-23T10:20:39+02:00

Ons Cloud Decision Framework (CDF) is de ideale voorbereiding op werken in de cloud. In 5 stappen bereiden we jou en je organisatie voor op een nieuwe manier van werken. Na het doorlopen van deze vijf stappen weet je:

  • Wat werken in de cloud is
  • Hoe werken in de cloud jouw organisatie kan helpen om kosten te besparen en meer omzet te genereren
  • Hoe de roadmap naar het gebruik van clouddiensten er voor jouw organisatie uit ziet.

Het CDF geeft antwoord op vragen, schept duidelijkheid in kosten en haalbaarheid, benoemt de risico’s, en schetst een eerlijk en helder beeld van wat de cloud voor jouw organisatie kan betekenen.

De uitdaging

Je hebt vast wel eens gelezen of gehoord over de voordelen van clouddiensten. Maar wat zijn clouddiensten eigenlijk en hoe werk je ermee? Wij zien in de praktijk dat de stap naar het gebruiken van de cloud allerlei vragen oproept. Is je organisatie er wel klaar voor? Hoe zit het met je huidige techniek? Zijn je gebruikers en beheerders er wel klaar voor? Wat kost het gebruiken van de cloud? Zijn er regels van toepassing, en waar staan alle data als ze in de cloud zijn opgeslagen?

De oplossing

Wij ontwikkelden het CDF om organisaties te helpen bij het beantwoorden van al dit soort vragen. Het CDF bestaat uit 5 duidelijke stappen. Elke stap helpt je een stukje verder richting het doel van het CDF: jouw organisatie gereed maken om de cloud te gaan gebruiken, op een manier die bij jullie past. Wij doen dit met behulp van workshops, presentaties en onderzoeken.

Hoe?

We delen de door ons opgedane kennis en ervaring met je, zodat jij op basis van eerlijke en heldere informatie beslissingen kunt nemen op gebied van cloud toepassingen binnen jouw organisatie. Door je goed te laten informeren, voorkom je dat je in bepaalde valkuilen trapt en neem je onnodige hindernissen weg. Ook helpen wij je om keuzes te maken die het beste bij de achtergrond, werkwijze, cultuur en techniek van jouw organisatie, én de huidige markt passen. Samen zorgen we ervoor dat je alle voordelen van de cloud maximaal benut!

Een concreet stappenplan

Stap 1 – Introduction & inspiration

Raak bekend met de clouddiensten en laat je inspireren door de mogelijkheden

De eerste stap geeft inzicht en informatie over Microsoft diensten als Office 365, Dynamics CRM, EMS en Azure. Je leert begrijpen wat deze diensten inhouden, en vooral ook wat níet. De presentaties en workshops van deze stap zijn niet alleen informatief, maar zullen je ook uitdagen en inspireren omdat ze een duidelijk beeld geven van wat de cloud voor jouw organisatie betekenen kan.

  • Aan het einde van stap 1 kunnen jij en andere direct betrokkenen goed geïnformeerd beginnen aan de volgende stap: het verkennen van de Business Value van de cloud.

Stap 2 – Business Value

Ontdek welke potentiële waarde Microsoft Cloud heeft voor jouw organisatie

Deze stap gaat over de Business Value. Je gebruikt de informatie en inspiratie uit stap 1 om te ontdekken welke waarde de cloud kan toevoegen aan jouw organisatie. Dat kan bijvoorbeeld een kostenbesparing zijn, zoals verlaging van de Total Cost of Ownership van jouw ICT. Daarnaast gaan we in deze stap op zoek naar nieuwe kansen. Wellicht kun je met de aanpassing van CAPEX (Capital Expenditure) naar OPEX (Operational Expenditures) nieuwe producten of diensten lanceren of nieuwe markten aanboren, en daarmee je omzet vergroten. Vanuit ónze kennis van de cloud en jóuw kennis over je organisatie, stellen we samen vast welke clouddiensten de meeste waarde opleveren: met welke dienst lossen we de grootste uitdagingen op en grijpen we de meeste kansen.

  • Na het doorlopen van stap 2 heb je je een eerste beeld gevormd over de beste toepassing van clouddiensten voor jouw organisatie.

Stap 3 – Capability & Technical Fit

We brengen de technische impact van Microsoft Cloud in kaart

Het toepassen van clouddiensten kan niet los worden gezien van techniek. De ICT die je nu gebruikt is hoogstwaarschijnlijk complex, kent een bepaalde mate van heterogeniteit en een bepaalde volwassenheid. In de derde stap focussen we op de technische impact van de cloud. Wij geven samen met jouw IT afdeling antwoord op de vraag wat de technische impact op jouw bedrijfsprocessen is bij gebruik van cloud technologie, bijvoorbeeld bij toepassing van Office 365 en Azure. Daarbij bekijken we welke requirements nodig zijn vanuit de cloud leverancier en hoe die matchen met de ICT die je nu hebt. Ook inventariseren we welke aanpassingen nodig zijn en wat de impact daarvan is, zowel op technisch gebied als qua kosten. Verder bekijken we hoe we jouw bestaande systemen aan de cloud kunnen koppelen.

  • Aan het eind van stap 3 heb je volledig inzicht in het verschil tussen de IST (wat is er nu) en de SOLL (hoe zouden we het willen).

Stap 4 – Security & Governance

Krijg inzicht in de regelgeving rondom Microsoft Cloud, en wat je daarvoor moet regelen

Beveiliging en governance krijgen in ons CDF speciale aandacht. Ze zijn het hoofdonderwerp van stap 4. Het is erg belangrijk dat de juridische aspecten van cloud computing, dus regels rondom informatiebeveiliging, wetgeving en governance, goed zijn geregeld voordat je daadwerkelijk stappen zet om clouddiensten toe te passen. Tijdens de sessies die onderdeel zijn van stap 4 informeren onze specialisten je over data-opslag, data-backup, encryptie, mogelijkheden voor e-discovery en tips rondom governance bij het gebruik van de cloud. Door deze zaken nú aandacht te geven, verlaag je de kans op desinvestering en vervelende situaties achteraf.

  • Na deze stap weet je precies waar de cloud toegepast mag worden en waar niet.

Stap 5 – Ready!

Maak alles in orde om te starten met de Cloud

Na het doorlopen van de eerste vier stappen heb je inzicht in de voordelen van de cloud, de toepassingsgebieden en de beveiligingsaspecten ervan. Tijdens de vijfde en laatste stap in ons CDF maken we je organisatie klaar om de cloud werkelijk te kunnen gebruiken. We zoomen in deze laatste stap daarom in op praktische zaken. We informeren je over de verschillende manieren om clouddiensten aan te schaffen en te onderhouden: geef je vooraf een commitment over een bepaalde afname, of betaal je liever achteraf per maand? Hoe ziet het ondersteuningsmodel voor de cloud eruit: wie bel je bij vragen of problemen? Ook kijken we naar de rol die wij hierin spelen als gecertificeerd partner.

  • Na het doorlopen van stap 5 is jouw organisatie op alle terreinen klaar om te starten met de cloud, en te profiteren van alle voordelen die deze toepassing te bieden heeft!
Bekijk meer van onze diensten

Lees hier meer tips van onze developers