fbpx
ASR Nederland2022-05-30T10:16:22+02:00

Project Description

ASR Nederland

CSS
C#
SharePoint 2013
Javascript

Peter werkte bij a.s.r. aan twee verschillende extranetten. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Ideale plek om veel te leren

Ik ben bij a.s.r. ingezet als SharePoint developer. In een team van developers en functionele consultants werkten we samen aan twee verschillende extranetten voor adviseurs. Beide extranetten zijn gebouwd op het SharePoint 2013 platform. Werken bij a.s.r. is voor mij interessant omdat er op veel verschillende plekken binnen het bedrijf projecten worden uitgevoerd door steeds andere mensen. Daarbij wordt ook steeds gebruik gemaakt van andere systemen die gegevens met elkaar uitwisselen. Dit maakt a.s.r. voor mij de ideale plek om veel te ontdekken en te leren.

Tools en technieken

De huidige applicaties zijn ontwikkeld met Javascript, JQuery, dotLiquid, CSS, Less, Bootstrap en Html aan de front-end kant. Aan de achterkant wordt vooral gebruik gemaakt van C# en WCF. Er wordt ontwikkeld in Visual Studio met onder andere TFS, pipelines en gebruikmaking van het scrum proces.

Verbetering van gebruikerservaring en interne processen

Ik ben er trots op dat we echt als team werkten aan het opleveren van de gewenste functionaliteiten. Dat is goed gelukt. De verbeteringen die we tot stand hebben gebracht binnen het extranet hebben de klant een aantal dingen opgeleverd. De gebruikerservaring is enorm vooruit gegaan, maar ook de interne processen binnen a.s.r kunnen dankzij de vernieuwde extranetten flink vereenvoudigd en verbeterd worden. Dat levert a.s.r. een grote kostenbesparing op.

Nieuwe ervaring

Naast het blijven toepassen en up-to-date houden van mijn huidige skills, heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik heb ervaring opgedaan met de technieken Less en dotliquid en met pipelines. Ook was het werken in een groot bedrijf met allerlei regelgeving erg leerzaam.

Typisch Cloud Republic

Wat ik typisch Cloud Republic vind aan dit project, is dat er technisch hele goede oplossingen zijn gemaakt, waarbij continue het belang van de business in het oog wordt gehouden.

Bekijk meer projecten

Lees hier meer tips van onze developers