fbpx
RoyalFlora Holland2022-05-30T10:15:47+02:00

Project Description

RoyalFlora Holland

AWS
.NET
SQL Server
Azure DevOps

Onze collega Stephan werkte bij Royal FloraHolland aan een systeem ter ondersteuning van de logistiek op de veiling. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Complexe operatie

Stephan is bij Royal FloraHolland ingezet als Full-Stack Developer. Hij werkte aan een handheld systeem dat gebruikt wordt voor het volgen en administreren van alle karretjes die op de veilingen rondrijden. Omdat Royal FloraHolland veruit de grootste bloemenveiling organisatie ter wereld is, is dit een enorm complexe operatie. Royal FloraHolland heeft een duidelijke visie op het gebied van IT, wat een steeds belangrijkere rol inneemt in de veilingwereld. Bij het systeem dat Stephan met zijn team heeft ontworpen staan hoge beschikbaarheid en performance van de applicatie centraal.

Meer dan een IT-implementatie

Dit project gaat niet alleen over een IT-implementatie, maar over de complete transformatie van een bedrijf. Ik vind het geweldig hoe we daar met een mix van externe developers en mensen die al jarenlang binnen de organisatie werken een bijdrage aan kunnen leveren. Bij grote bedrijven kun je soms met kleine verbeteringen al een enorme impact maken. Dat is hier ook het geval. De tools en technieken die we gebruiken zijn C#, Angular, SQL, Azure (App services, Logic apps), Visual Studio Team Services. Daarnaast werken we aan een migratie van alle systemen naar AWS, wat een enorm veel werk is en

waar ik ontzettend veel van leer.

Minder fouten en logistieke verbeteringen

Vanuit andere projecten was ik gewend om aan nieuwe applicaties te werken, waarbij er nog niets in productie onderhouden moest worden. Ik heb nu geleerd hoe belangrijk het is om rekening te houden met onderhoud van bestaande techniek terwijl je ontwikkelt, en wat voor aanpassingen je moet maken om dit soort systemen schaalbaar te maken. Goede kwaliteit van de softwarecode is daarbij van grote waarde. Het nieuwe systeem voor het volgen van alle fust door de veiling levert Royal FloraHolland veel op.  Door het systeem, waarbij gewerkt wordt met handheld scanners, is de administratie veel eenvoudiger geworden. Dat resulteert in het maken van minder fouten. Daarnaast biedt het systeem aanknopingspunten voor toekomstige logistieke verbeteringen binnen de veilingen. 

Typisch Cloud Republic

Het IT-landschap binnen een groot bedrijf als Royal FloraHolland is enorm divers, en van cruciaal belang voor het functioneren van het bedrijf. Als Cloud Republic kunnen we onze cloud kennis perfect inzetten om alle verschillende systemen met elkaar te verbinden en stabiel te houden. Daarmee kunnen we alle diensten aanbieden aan beide partijen van de veilingen: telers en afnemers.

Bekijk meer projecten

Lees hier meer tips van onze developers