Cloud Republic

Vind jouw perfecte kleurmatch met de Flexa ColorSwiper

Flexa ColorSwiper

Uit een studie uitgevoerd door AkzoNobel is gebleken dat de consument vroeg in het aankoopproces al moeite heeft met maken van keuzes in kleuren. Veel Nederlandse woonkamers zijn wit omdat we het lastig vinden om te bepalen welke kleur nu écht bij ons en onze woning past. Hierdoor maakt de consument de keuze vaak niet, blijven huiskamers kleurloos en verkoopt Flexa minder verf. Daar moest een oplossing voor komen en die hebben wij samen met AkzoNobel gemaakt

Vind jouw kleurdate

In samenwerking met AkzoNobel ontwikkkelde onze developer Sjoerd de oplossing: De Flexa ColorSwiper. Deze online applicatie inspireert en adviseert een kleurkeuze naar aanleiding van foto’s die jij al swipend bepaalt. De foto’s zijn de basis voor het kleurenpalet dat perfect bij jou past. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt en een Flexa kleurtester bestelt die goed staat op jouw muur. Hiermee helpen we de consument op een makkelijke manier om de keuze wél te maken. Doordat de kleuren in verschillende kamers worden geprojecteerd, kun je gemakkelijk visualiseren hoe een bepaalde kleur in jouw huis staat en wat je mooi vindt. Al swipend vind jij uiteindelijk de kleurdate waar je helemaal gelukkig van wordt.Vind je een kleur helemaal bij je passen, dan swipe je naar rechts. Kom je een kleur tegen die je helemaal niets vind? Dan swipe je ‘m meteen naar links. Na een aantal keer links en rechts swipen, heeft de ColorSwiper een palet voor je samengesteld dat precies bij jou past.

Geen project zonder uitdaging

Omdat AkzoNobel de technologie voor de app ontwikkeling al in huis had, was de uitdaging vooral om een applicatie in de bestaande website te bouwen. Een applicatie kan ten slotte op zichzelf heel goed werken, maar wanneer deze in een website wordt geplaatst, kan dit zomaar totaal anders zijn. Door gebruik te maken van Angular Elements was het mogelijk om de applicatie te vertalen naar HTML, waardoor de Flexa Colorswiper eenvoudig op de website kon worden geïntegreerd.

Een feilloze samenwerking

Omdat we samenwerkten met een team van AkzoNobel dat verschillende expertises bezat, waaronder het ontwikkelen van de kleurpaletten en het werken met Artificial Intelligence (AI), stond er al binnen twee sprints een functionerende app. Echter moest de spannendste uitdaging nog komen; de app moest óók werkzaam zijn op de website van Flexa. Waar het voor Sjoerd vooral een kunst was om de applicatie responsive te maken op verschillende apparaten. Echter bleek al snel dat de applicatie bijna vlekkeloos geïmplementeerd kon worden op de website en werd deze na wat tests direct live gezet.

Nooit uitgeleerd

In het proces heeft Developer Sjoerd veel nieuwe skills geleerd, vertelt hij. Hij bouwde voor het eerst een applicatie in een bestaande applicatie en kreeg de kans om als een spin in het web meerdere technieken bij elkaar te brengen. Dit maakte dat het project enorm leerzaam was en Sjoerd er met een trots gevoel op terug mag kijken.

Inmiddels is de Flexa ColorSwiper al duizenden keren gebruikt en werken we toe naar een uitrol in meerdere landen. Wil jij de tool ook uitproberen? Bekijk de Flexa ColorSwiper.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement