Cloud Republic
junior .net developer

Stageopdracht:
Release Notes Generator

Kom jij stage lopen bij Cloud Republic?

Over het bedrijf

Cloud Republic is onderdeel van de Caesar Groep, een groep bedrijven die uitblinken in alle aspecten op het gebied van ICT-dienstverlening. Cloud Republic staat hierin bekend als de specialist op het gebied van cloud native development. Waar zij aan de hand van de Microsoft Stack state-of-the-art solutions ontwikkelt voor verschillende grote klanten als AkzoNobel, Rijksmuseum, de NS en Cito.

Opdracht

Bij de meeste klanten werken we met sprints in Azure Devops. Daar wordt, zoals in scrum hoort, na iedere sprint een release gemaakt, welke naar productie wordt gedeployed. Echter worden de functionaliteiten niet altijd allemaal beschikbaar gemaakt voor de eind klant. Om nu duidelijk te maken aan de klant welke features en bugs en zijn opgeleverd en welke bekende problemen er zijn worden er nu handmatig release notes geschreven.

Er zijn op de markt een aantal tools die een stuk hiervan kunnen automatiseren, maar deze doen meestal niet wat er precies nodig is. Of de tool leest de PBI’s uit Azure Devops of Jira, en voegt de omschrijvingen in een lijst toe waarna je alsnog hier een lopende tekst van moet maken.

Waar we naar op zoek zijn is een tool die de titel en omschrijving van de PBI leest, eventueel comments en aangevuld met git comments die aan de branch die aan de PBI is gekoppeld erbij zoekt. Van dit geheel moet dan een mooi verhaal gemaakt worden. Hiervoor kan ChatGPT gebruikt worden.

Dit kan een losstaande (gedeployde) tool zijn, of eventueel in een pipeline of als widget binnen Azure Devops.

De technieken die wij nu voor ons zien zijn C#, Azure Devops, API’s, ChatGPT, markdown en eventueel stukjes Azure, ARM of bicep en mogelijk een kleine frontend zoals Angular, React of Vue.

Profiel

Deze afstudeerstage is echt iets voor jou, want jij:

  • Zit in jouw laatste jaar van HBO ICT of een vergelijkbare studie;
  • Hebt affiniteit met development en uiteraard met de Microsoft stack;
  • Bent stressbestendig en beschikt daarnaast over een goede dosis humor;
  • Hebt de ambitie om échte meerwaarde te laten zien;
  • Zoekt een fijne afstudeerplek waar je kan gaan genieten van een professionele begeleiding.

Wat bieden wij jou

Een uitdagende stageplek voor 4 à 5 dagen per week waarin je geniet van een professionele stagebegeleiding door een ervaren developer. Naast de informele werksfeer, toffe uitjes en de vrijheid die je bij ons krijgt, bieden wij ook een stagevergoeding van 500 euro per maand op basis van een 40-urige werkweek. Vanwege het nieuwe werken zal de stage uit een combinatie van thuiswerken en kantoordagen bestaan. Neem contact op met Melvin via 06- 50 12 11 35 of contact hem per m.weerwag@caesar.nl om alle details te bespreken.

Schrijf je in en ontvang het whitepaper in je inbox!