Cloud Republic
junior .net developer

Stageopdracht:
NServiceBus Containers

Kom jij stage lopen bij Cloud Republic?

Over het bedrijf

Cloud Republic is onderdeel van de Caesar Groep, een groep bedrijven die uitblinken in alle aspecten op het gebied van ICT-dienstverlening. Cloud Republic staat hierin bekend als de specialist op het gebied van cloud native development. Waar zij aan de hand van de Microsoft Stack state-of-the-art solutions ontwikkelt voor verschillende grote klanten als AkzoNobel, Rijksmuseum, de NS en Cito.

Opdracht

Bij meerdere klanten gebruiken we NServiceBus om op een efficiënte manier het microservice landschap via de servicebus met commands en events aan elkaar te knopen. Hier maken we gebruik van saga’s om de orchestratie van de verschillende stappen op een goede manier met elkaar te verbinden.

Er zijn drie ondersteunende tools van NServiceBus die we bij de diverse klanten in meer of mindere mate gebruiken. Dit zijn ServiceControl, ServicePulse en ServiceInsight. ServiceControl is de backend van ServicePulse en ServiceInsight. ServicePulse is een applicatie welke door de administrators wordt gebruikt om de omgeving te monitoren en failed messages in te zien en mogelijk opnieuw te starten. ServiceInsight is een applicatie voor developers om de flow van de berichten door het systeem te visualiseren en te debuggen. Alle drie deze tools draaien alleen op Windows machines, wat niet heel goed matched met onze native cloud manier van werken.

Het doel is nu om deze drie tools binnen containers te laten draaien. Het installeren en starten is geen probleem, maar er zijn nog aanpassingen binnen de diverse tools nodig om het met elkaar werkend te krijgen en makkelijk benaderbaar van buitenaf.

De technieken die wij nu voor ons zien zijn NServiceBus, Azure Container Registries, C# (voor ServiceControl en ServiceInsight), Docker, Azure, AKS of Container Instances, ARM of bicep en Angular (ServicePulse).

Profiel

Deze afstudeerstage is echt iets voor jou, want jij:

  • Zit in jouw laatste jaar van HBO ICT of een vergelijkbare studie;
  • Hebt affiniteit met development en uiteraard met de Microsoft stack;
  • Bent stressbestendig en beschikt daarnaast over een goede dosis humor;
  • Hebt de ambitie om échte meerwaarde te laten zien;
  • Zoekt een fijne afstudeerplek waar je kan gaan genieten van een professionele begeleiding.

Wat bieden wij jou

Een uitdagende stageplek voor 4 à 5 dagen per week waarin je geniet van een professionele stagebegeleiding door een ervaren developer. Naast de informele werksfeer, toffe uitjes en de vrijheid die je bij ons krijgt, bieden wij ook een stagevergoeding van 500 euro per maand op basis van een 40-urige werkweek. Vanwege het nieuwe werken zal de stage uit een combinatie van thuiswerken en kantoordagen bestaan. Neem contact op met Melvin via 06- 50 12 11 35 of contact hem per m.weerwag@caesar.nl om alle details te bespreken.