Cloud Republic

Binnen enkele seconden verfkleuren wereldwijd beschikbaar stellen

Tech lead

Martin werkt als Tech Lead bij AkzoNobel. Hij werkt aan MIXIT Cloud, een coating meng applicatie die door auto schadereparatie bedrijven wereldwijd wordt gebruikt. Ook werkt hij aan een Internet of Things oplossing voor het aansturen van alle hardware die zo’n bedrijf nodig heeft. Hij vertelt welke impact deze projecten tot nu toe hebben gemaakt.

De inhoud van het project

Als Tech Lead is Martin het aanspreekpunt vanuit de Colour Architecture Board. “Dit houdt in dat ik bezig ben om ons product technisch te verbeteren samen met mijn team.” Martin werkt momenteel op twee verschillende projecten.

“Ik werk momenteel aan een applicatie waarmee auto schadereparatie bedrijven de kleur kunnen opzoeken met een spectrofotometer ofwel door op de kleurcode te zoeken. Vervolgens kunnen deze bedrijven de kleur namaken om nieuwe of bestaande auto’s van de juiste coating te voorzien. 

Daarnaast ben ik bezig met een tweede product voor AN waarmee we verfmengmachines ook kun besturen met onze applicatie – MixIt. Deze Internet of Things applicatie maakt het mogelijk om de de verfmengmachines vanaf overal online te besturen, waar dit voorheen alleen mogelijk was vanaf een lokaal netwerk.”

Een breed scala aan technieken

Het project draait op een breed scala aan technieken. “Aan de voorkant een Angular frontend, de API erachter zijn Azure functions, we gebruiken Cosmos DB, .NET framework C#, voor het IoT gedeelte maken we gebruik van IoT hub inclusief een authenticatiesysteem waarin ook Keyvault voorkomen. De ‘bread en butter’ van de applicaties is wel echt het .NET framework.”

12.000 licenties wereldwijd

In dit project geven we 12.000 licensies uit wereldwijd, dat zijn unieke auto schadereparatie bedrijven die gebruikmaken van onze applicatie. Daarnaast wordt de applicatie ook voor vliegtuigen en boten gebruikt. Het distribueren van verfkleuren van nieuwe auto’s duurde voorheen ongeveer een jaar maar dankzij dit project kunnen deze nu, zodra de kleur beschikbaar is, binnen enkele seconden bij de klant zijn. Martin is hier trots op. Hij vertelt: “Ik ben trots op dit project omdat we een gigantische hoeveelheid gebruikers ondersteunen, dagelijks worden er vijf miljoen formules opgevraagd. Daarnaast ben ik ook erg trots dat het IoT stuk nu vorm begint te krijgen. Ik heb het nog niet bij concurrenten gezien en vindt het tof dat we werken aan zo’n enorm innovatieve techniek.”

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement