Cloud Republic

Cloud Developer aan het woord: Daan

Cloud Solutions Architect

Cloud Solution Architect Daan startte twee jaar geleden bij Cloud Republic. Hoewel hij niet per se op zoek was naar een nieuwe uitdaging, is hij wel blij dat hij deze stap heeft gezet. “Dit kwam precies op het juiste moment in mijn carrière. Ik had nooit de intentie om in de detachering gaan werken, maar zoals het hier gaat vind ik het wel heel leuk. Je bent hier geen poppetje wat bij de klant wordt gezet en je hopt niet van klant naar klant. Ik heb echt binding met mijn werkgever.”

De voordelen van de Cloud optimaal benutten

Daan begon op een opdracht bij Cito en werkt nu voor het Rijksmuseum. “Het zijn twee compleet andere klanten, waarbij de uitdaging dus ook heel divers is. De overkoepelende factor is dat we altijd iets met Cloud Native development doen. In de basis is dat een stuk solide development met architectuur, wat je op zo’n manier inzet dat je alle voordelen van de Cloud gebruikt. Dat betekent dat we klanten niet alleen naar de Cloud laten gaan, omdat ze hebben gehoord dat dit beter is. We houden rekening met schaalbaarheid, wendbaarheid, kostenoptimalisatie en security.”

Bij Cito werkte Daan met een heel breed palet aan Cloud diensten. Denk hierbij aan Azure SQL, Service Bus ques en topics, Azure Functions, Logic Apps en App Service. Bij het Rijksmuseum is hij meer gefocust op Kubernetes (AKS). “Het is voor mij de eerste keer dat ik op een grotere klus Kubernetes toepas. Het Rijksmuseum maakt gebruik van Triplestore, een database die niet heel vaak wordt gebruikt.”

Bijzonder kantoor

Als liefhebber van kunst en klassieke oudheden, is het volgens Daan een feestje om in het Rijksmuseum te werken. “Als ik bij de klant op kantoor werk, loop ik daadwerkelijk door het museum om naar één van de torens te gaan. Dat vind ik heel bijzonder. We beginnen vaak met een dagstart, waarin we aangeven wat de plannen zijn en welke impediments (belemmeringen) er zijn. Vervolgens doen we natuurlijk stukjes development en houden we sessies om de architectuur verder uit te werken.”

“Het domein van het Rijksmuseum is best complex, dus daar hebben we ook veel sessies over. Ikzelf houd me veel bezig met het goed ontwerpen van DevOps praktijken zoals continuous delivery en monitoring.”

Aandacht voor de mens

Daan heeft het erg naar zijn zin bij Cloud Republic. “Je kunt hier echt leren van je eigen collega’s. Er is veel aandacht voor kennisdeling, vooral op de vrijdag wanneer iedereen van Cloud Republic op kantoor is. Daardoor is er veel feeling met het bedrijf. Met name de sfeer is erg prettig. Het is een gezellige en open organisatie.” 

“Wanneer je iets wil, is er veel mogelijk. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat daar ruimte voor wordt gemaakt. Je wordt niet keihard afgerekend op cijfers. Er is aandacht voor de mens en dat voel je.”

Video afspelen over Werken bij Cloud Republic

Meer weten over werken bij Cloud Republic?

Bij Cloud Republic werken echte teamplayers. We zijn vastberaden om, samen met elkaar, steengoede oplossingen te ontwikkelen. We zijn trots op onze cultuur die persoonlijke en professionele groei stimuleert door samenwerking en creativiteit en kunnen niet wachten om jou hiermee kennis te laten maken.

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl