Cloud Republic

Cloud Developer aan het woord: Jan

Cloud Developer Jan aan het woord
Zijn interesse in de Cloud was altijd al enorm, dus sloot Jan zich een jaar geleden aan bij team Cloud Republic. “Na een maand wist ik al dat ik de juiste keuze had gemaakt.” Vertelt hij. “Ik vind het werken met nieuwe technieken een heel groot pluspunt, maar daarnaast vind ik het net zo belangrijk dat de sfeer goed is en ik fijne collega’s heb. Precies daarom heb ik voor Cloud Republic gekozen.”

Continu in ontwikkeling

Jan werkt samen met een team van collega’s op een opdracht bij AkzoNobel. Hij vertelt: “We zorgen ervoor dat autoschade reparatie bedrijven wereldwijd continu over up to date software beschikken om precies de juiste lak te vinden om schade te repareren. Alles draait in de Azure cloud en we gebruiken verder technieken als Function Apps, Service Bus en Cosmos DB. Ook zijn alle pipelines volledig geautomatiseerd. 

De applicatie moet altijd blijven werken, dus we moeten heel goed nadenken over migratieprocessen. Het product waaraan we werken draait over de hele wereld, wat betekent dat er altijd wel ergens iemand mee aan het werk is. We worden hierdoor continu uitgedaagd om te innoveren in het migreren van systemen. Ik vind het heel waardevol dat ik het afgelopen jaar heb geleerd hoe je de cloud zo kunt inzetten dat je ook tijdens grotere migraties en updates altijd online blijft.”

Automatiseren als uitdaging

Sinds kort is Jan in zijn team als releasemanager gestart. “Dat vind ik een erg leuke nieuwe uitdaging!” Vertelt hij. “Automatiseren is helemaal mijn ding, dus als releasemanager kan ik hier mijn hart ophalen. We brainstormen regelmatig met het team over hoe we onze CI/CD pipelines op nog meer manieren kunnen automatiseren en mogen die input vaak meteen toepassen bij de klant.”

Jan realiseert zich dat hij in een jaar al flink wat stappen heeft gezet. “Ik ben er trots op dat ik binnen een jaar helemaal mijn plek heb gevonden en al snel mijn steentje kon bijdragen. Ik merk dat ik me dagelijks aan het ontwikkelen ben en steeds meer de vrijheid voel om nieuwe technieken of andere ideeën aan te dragen.”

Het beste met je voor

Dat hij op z’n plek zat wist hij al na een maand. “Bij Cloud Republic word je echt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en kritisch te denken. We werken met veel leuke technieken en op uitdagende projecten voor klanten. Je merkt dat iedereen het beste met je voor heeft en dat er altijd met je wordt meegedacht.”

Voor toekomstige collega’s heeft Jan nog een mooie boodschap: “Als je jezelf wilt ontwikkelen, een leuke tijd wilt hebben en het gevoel wilt krijgen dat werken je meer energie geeft dan dat het je kost, dan is Cloud Republic zeker een goede fit voor je.”

Video afspelen over Werken bij Cloud Republic

Meer weten over werken bij Cloud Republic?

Bij Cloud Republic werken echte teamplayers. We zijn vastberaden om, samen met elkaar, steengoede oplossingen te ontwikkelen. We zijn trots op onze cultuur die persoonlijke en professionele groei stimuleert door samenwerking en creativiteit en kunnen niet wachten om jou hiermee kennis te laten maken.

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl