Cloud Republic

Daan werkt achter de schermen bij het meest belangrijke museum in Nederland

azure specialist bij Rijksmuseum

Daan kreeg onlangs de once in a lifetime kans om als Azure specialist en developer achter de schermen te werken bij het mooiste en meest belangrijke museum van Nederland: Het Rijksmuseum. Hij vertelt hoe hij dit ervaart en hoe het project er uit ziet.

Anderhalf miljoen boeken en objecten in kaart brengen

Het Rijksmuseum heeft een enorme collectie van ongeveer een miljoen objecten, zowel in het museum als in het depot en tevens een half miljoen boeken. Daan vertelt: “Ik werk aan de ‘integration layer‘, een project met als doel om van de beschikbare gestructureerde data over deze objecten een ‘knowledge graph’ te maken. Daarmee kunnen de relaties en eigenschappen van objecten beter inzichtelijk gemaakt worden voor verschillende doelgroepen, zoals bezoekers van de website en onderzoekers.

Een rijk en innovatief model

De beoogde impact van dit project is dat er straks een uniform en heel rijk model is van de ruim anderhalf miljoen objecten die het Rijksmuseum heeft, hier vanuit kunnen dan modellen voor allerlei toepassingen geëxtraheerd worden. Daan is trots dat hij deel uit mag maken van dit project: “Er is op academisch niveau al veel nagedacht over dit concept – cultural heritage data in een knowledge graph – en het Rijksmuseum neemt nu het voortouw in de daadwerkelijke implementatie ervan. Ik ben er trots op dat ik daar deel van uitmaak en vind het supergaaf om hieraan mee te werken!”

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement