Cloud Republic

De belangrijkste highlights van GitHub Universe

highlights Github Universe highlights

Afgelopen week was een belangrijke week in de development wereld. Naast het jaarlijkse .NET Conf, vond ook GitHub Universe 2022 plaats. Tijdens dit terugkerende event kondigt Github de nieuwste tools aan voor developers op het gebied van cloud, beveiliging, community en AI. Heb je Github Universe gemist of wil je nog even teruglezen wat er nu precies is aangekondigd? Wij praten je over de grootste highlights.

Coderen met je stem

“Als GitHub Copilot onze pair programmer is, waarom kunnen we er dan niet mee praten?” Met die vraag ging het GitHub team aan de slag en zo ontstond ‘Hey GitHub!’. Hey, GitHub!” maakt het mogelijk om code te schrijven met je stem. De tool is een experimentele functie binnen Copilot, dat AI gebruikt om code te schrijven, en is voornamelijk bedoeld om het proces van code schrijven te voorspellen. Dit lijkt een mooie stap voor de development wereld, aangezien het verschil tussen schrijven of spreken enorm is.

Let op: ‘Hey Github!’ is op dit moment nog een experiment, maar je kan je hier aanmelden om de feature te proberen.

Sneller browsen via GitHub.com

Heb jij vaak moeite met het vinden van de juiste code of het navigeren door verschillende repos? Ook daar heeft GitHub iets op bedacht. Code search heeft een nieuwe, duidelijke interface gekregen waarmee ontwikkelaars query’s met suggesties kunnen maken, eenvoudig aanvullingen kunnen voorstellen en de mogelijkheid hebben om resultaten in stukken op te delen, waardoor je super relevante resultaten krijgt.

Ook het design van ‘Code view’ heeft een flinke upgrade gekregen. Waardoor zoeken, bladeren en navigeren in code goed zijn geïntegreerd, zodat jij als developer snel door code bladert en de juiste antwoorden vindt.

GitHub Codespaces beschikbaar voor individuele gebruikers

Afgelopen jaar werd Codespaces al uitgerold voor organisaties met Team en Enterprise Cloud abonnementen, maar vanaf nu is de tool ook beschikbaar voor individuele gebruikers (zowel Free als Pro abonnementen). Ook voegt Github maandelijks tot 60 uur Codespaces gratis toe. GitHub Codespaces biedt een on-demand cloud development omgeving zodat ontwikkelaars binnen enkele seconden kunnen beginnen met bouwen.

Eenvoudig migreren van andere CI/CD platforms met GitHub Actions Importer

Wil je gebruik maken van Github Actions maar werk je normaal in een ander CI/CD platform? Dankzij GitHub Actions importer kun jij je CI/CD eenvoudig migreren naar GitHub actions. De migratie wordt omgezet naar een Docker container en dankzij de GitHub CLI, die wordt gebruikt om met de container te communiceren, wordt een groot deel van het migratieproces geautomatiseerd. Ook dit bespaart je weer veel tijd en moeite.

Nog beter plannen met de Roadmap functie

Roadmap zorgt ervoor dat je de timing en voortgang van je project in de gaten kunt houden én met iedereen kunt delen. Deze nieuwe functie visualiseert de tijdlijn van je project in één oogopslag.

Sneller testen en deployen met Github Actions

Om ervoor te zorgen dat je builds zo snel mogelijk worden uitgevoerd, heeft GitHub haar ‘GitHub Hosted runners’ vergroot. De machines, die acties uitvoeren in een GitHub Actions workflow, laten je bouwen in Linux en Windows en beschikken over maximaal 64 cores, en 256 GB RAM. Dit zorgt ervoor dat je in enkele minuten kunt bouwen, testen en deployen.

Arm development tools zijn beschikbaar in GitHub Actions

GitHub meldt dat het de samenwerking met Arm is gestart om de ontwikkeling van IoT-software te versnellen door de Arm-ontwikkeltools (Arm cross-compiler en Arm Virtual Hardware) direct beschikbaar te maken in ‘GitHub Actions cloud hosted runner’s’ om een efficiënte CI-workflow te creëren.

Naast deze toffe nieuwe functies heeft GitHub nog een tal van andere features aangekondigd tijdens GitHub Universe. Benieuwd wat er allemaal is aangekondigd? Kijk GitHub Universe hier terug.

Meer tips & nieuws van onze developers

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl