Cloud Republic

Een nieuw leerlingvolgsysteem voor Cito binnen twee jaar

In een snelkookpan bouwde Dibran samen met zijn team een compleet nieuw leerlingvolgsysteem. Dibran bouwt bij Cito met een team aan een platform waarop leerlingvolgsystemen worden ontwikkeld. Hierin nemen de leerlingen reken-, wiskunde- of taaltoetsen af waarvan Cito via hun platform een pixelperfect rapportage oplevert. Hiermee volgen leerkrachten de voortgang van hun leerlingen.

Een nieuwe leerlingvolgsysteem voor leerkrachten en ouders

Dibran is Team Lead van een team dat aan een platform bouwt waarop leerlingvolgsystemen worden ontwikkeld. Hij vertelt: “Dat is een systeem waarmee de voortgang van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs gevolgd wordt. De leerlingen nemen bijvoorbeeld reken-, wiskunde- of taaltoetsen af en deze toetsen leveren via Cito rapportages op waarmee leerkrachten de voortgang van hun kinderen kunnen volgen. We maken een digitale afname omgeving, een online toetsplatform, integreren allerlei software die in het onderwijs wordt gebruikt en zorgen ervoor dat er pixelperfect rapportages beschikbaar zijn die leerkrachten met ouders kunnen bespreken.”

Werken met innovatieve technieken

Voor dit project heeft het team een Event-Driven Architecture gemaakt met gebruik van NService bus. Alle backend code is in C# .NET geschreven en de front-end is gemaakt in Angular Typescript.

Al ruim 1500 scholen aangesloten

Het is mooi om de impact van dit project te zien. Twee jaar geleden zijn we begonnen met greenfield code en nu draaien er 1500 scholen op het platform, Cito wil uiteindelijk groeien naar 4000 scholen. Dat zijn 10.000-en leerlingen en duizenden leerkrachten die gebruik maken van onze applicatie. Dibran is trots dat hij door Cito is gevraagd om aan dit project mee te werken: “In een snelkookpan hebben we binnen twee jaar een compleet nieuw platform gebouwd en nu zijn we live. Ik weet dat leerlingen inloggen, door het systeem heengaan en toetsen afnemen, het is erg tof om te zien dat het platform zo actief gebruikt wordt.”


Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement