Cloud Republic

Hoge kwaliteit software en verbeterde bedrijfsprocessen voor Rockwell Collins

Rockwell Collins

Voor Rockwell Collins hebben we gewerkt aan een vernieuwde applicatie voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen. Collega Gijs vertelt wat dit project teweeg heeft gebracht.

Cruciale applicatie

Ik werd door Rockwell Collins ingezet als Senior Software Engineer. Rockwell Collins is een belangrijke toeleverancier van vliegtuigbouwers overal ter wereld, en ontwikkelt onder meer producten voor vliegtuigcabines zoals stoelen, verlichting en keukenapparatuur. Samen met een collega ontwikkelde ik een vernieuwd ODM (Order Data Management). Dit is voor Rockwell Collins een cruciale applicatie die door diverse afdelingen wordt gebruikt op meerdere locaties over de wereld. Het is interessant om voor zo’n groot internationaal bedrijf aan software te werken waar dagelijks zo’n 100 mensen van afhankelijk zijn voor hun werkzaamheden. Dat betekent dat wat wij opleveren perfect moet werken.  Als dat lukt, geeft dat een enorme kick.

Modern, gebruiksvriendelijk en snel

Ik heb kritisch gekeken naar de architectuur van de oplossing en de nodige optimalisaties doorgevoerd. De applicatie wordt ontwikkeld in WinForms en ASP.NET MVC op basis van C#, en de database is SQL Server. Als collaboratietool gebruiken we TeamCity, en Octopus Deploy wordt ingezet voor deployment. In korte tijd is het me gelukt om de kwaliteit van de software naar een hoger niveau te tillen, waardoor de stabiliteit en performance van de ODM aanzienlijk zijn verbeterd. Nu de eerste modules van de applicatie live zijn, beschikt Rockwell Collins over een moderne, gebruikersvriendelijke en snelle omgeving waarin bijvoorbeeld contractbeheer gemakkelijk is geworden en garantieclaims effectief kunnen worden afgehandeld.

Typisch Cloud Republic

Door me te blijven ontwikkelen en kennis op te bouwen kon ik knelpunten herkennen en het project de juiste richting insturen. Ik heb geleerd dat in een internationale organisatie waarbij verschillende belangen spelen, heldere communicatie van cruciaal belang is. Daarnaast moest ik me veel nieuwe materie eigen maken voor het goed kunnen uitvoeren van de opdracht. De ODM software wordt gebruikt in een aantal kritieke processen binnen het bedrijf, dus falen is geen optie. Dit sluit aan bij de mentaliteit van Cloud Republic.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement