Cloud Republic

Honderdduizenden eindexamens verwerken in enkele minuten dankzij nieuwe software

Project cito

Dibran en Marco hielpen Cito om een systeem te ontwikkelen om honderdduizenden papieren en digitale examens te verwerken in slechts enkele minuten.

Cito

Je kent Cito waarschijnlijk van jouw eigen centrale eindexamen op de basisschool, de cito-toets. Deze toets wordt nog steeds afgenomen, op papier en digitaal. Daarnaast neemt Cito nog veel meer toetsen af, waaronder voor het voorgezet onderwijs en het bedrijfsleven. Steeds vaker worden deze toetsen digitaal afgenomen, maar papierentoetsen zijn ook nog steeds gangbaar.

Toetsverwerkingssysteem

Het maken van een generiek toetsverwerkingssysteem is niet eenvoudig. Er zijn industriestandaarden, maar de input en output van veel systemen is divers. Marco en Dibran stonden aan de basis van het nieuwe systeem van Cito waarmee alle toetsen worden verwerkt. Het systeem kan onder andere:

  • toetsenopgaves inlezen
  • digitale afnames verwerken
  • papieren antwoordbladen scannen
  • scoren
  • normen
  • ondersteunen in de logistieke keten

Schaalbaar voor piekmomenten

De input van het toetsverwerkingssysteem is niet constant. De centrale eindexamens van het basis- en voorgezetonderwijs vormen de hoogste piek voor het systeem. De cloud architectuur mede opgesteld door Dibran en Marco voorziet hier voortreffelijk in. Gebruikmakend van voornamelijk serverless technologie als Azure Functions, zorgt ervoor dat de architectuur hyper scalable is en tegen geringe kosten gerund kan worden. Als er geen aanbod is aan toetsresultaten maakt het systeem praktisch geen kosten. Een enorme vooruitgang ten opzichte van het oude systeem.

Wat opmerkelijk is is dat wij de flexibiliteit doorgetrokken hebben tot aan het database niveau. Door gebruik te maken van Azure CosmosDb autoscale en Azure SQL Serverless zorgen we dat de database capaciteit mee schaalt met de enorme pieken die kunnen voorkomen tijdens de centrale examen periodes. Mogelijk nog belangrijker is dat daarvoor 0 configuraties veranderingen doorgevoerd hoeven te worden waardoor dit een enorme kostenreductie oplevert.

Typisch Cloud Republic

Pragmatisch meedenken, testen en verbeteren, dat hebben we gedaan, en dat past goed bij ons. We hebben de datasets van voorgaande jaren gebruikt om de architectuur te testen en te verbeteren. Het serverless opzetten van de complete architectuur is lastiger dan je denkt. Aspecten als retry-en, wachten tot de database is opgeschaald en daarbij kwaliteit waarborgen vereist vakmanschap. Iets wat wij bij Cloud Republic hebben.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement