Cloud Republic

Hoogwaardig cloud platform voor Allego

cloud platform

Onze collega Dibran werkte bij Allego aan een hoogwaardig cloud platform voor het elektrisch laden van auto’s. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Het beste cloud platform worden

Dibran is als Azure Solution Architect ingezet bij Allego, marktleider in de duurzame energietransitie op het gebied van elektrisch laden. Samen met meerdere scrum teams ontwikkelde Dibran de Allego EV Cloud: een hoogwaardig platform voor het laden van elektrisch auto’s. Allego is een groeiend en dynamisch bedrijf met een duidelijke visie, en de ambitie om het beste Electric Vehicle (EV) charging Cloud platform in de wereld te worden. Dibran wilde die ambitie graag waarmaken. Ondanks de constante druk vanuit de business in deze snelgroeiende markt, weet Dibran met zijn team steeds hoogwaardige software te leveren.

Volledig automatische DevOps pipeline

De volledig automatische DevOps pipeline, van Development tot Productie, is iets om trots op te zijn in dit project. Alles wordt met ARM scripts gedeployed en Azure resources worden met alleen deze pipeline aangemaakt. De tools en technieken die gebruikt worden zijn Serverless Microservices op basis van Azure PaaS services, zoals Functions, Service Bus, Topics, Queues, KeyVault, Cosmos DB, SQL Server, App Services, C#, SQL, ARM, en Visual Studio Team Services.

Koppositie veroverd

Ik heb geleerd dat het juist inregelen van je ontwikkelproces belangrijk is, want het helpt je om in tijden van hoge druk toch hoge kwaliteit te leveren. Ook is het zaak om met het oog op de enorme groei van de markt constant de juiste keuzes te maken, zodat je in de toekomst niet geremd wordt door technische beperkingen. Ik durf te zeggen dat dit goed gelukt is. Allego heeft dankzij dit project een koppositie veroverd als Electric Vehicle charging platform. Allego EV Cloud is het meest complete platform wat betreft features en de koppeling met tal van derde partijen zoals chargepoint manufacturers, energie leveranciers en dergelijke.

Typisch Cloud Republic

De Allego EV Cloud is een zeer complex IT landschap dat te maken heeft met een sterk veranderende markt. Als Cloud Republic kunnen wij onze diepgaande cloud kennis inzetten om Allego zo goed mogelijk te ondersteunen om binnen die uitdagende omstandigheden marktleider te worden én te blijven op het gebied van Electric Vehicle charging.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement