Cloud Republic

Kleurformules delen met Shanghai en Sao Paolo in slechts 3 seconden

Project Akzonobel

Jeroen werkte bij AkzoNobel aan een innovatieve applicatie waarmee kleurformules worden gedeeld met Shanghai en Sao Paolo in slechts 3 seconden. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Can do-mentaliteit

Ik ben bij AkzoNobel ingezet als Azure Solutions Architect. AkzoNobel was op zoek naar mensen met een “can do”-mentaliteit voor een nieuw te realiseren platform met de nieuwste technologieën. Samen met andere developers werkte ik in een DevOps team aan dit platform voor de autoschade herstel branche, waarin het draait om het identificeren van kleuren en het mengen van autolakken. De techniek is gebaseerd op diverse Azure PaaS diensten. AkzoNobel wilde een platform ontwikkelen dat hen zou helpen in het behalen van hun doelstellingen. Die uitdaging wilde ik graag aangaan.

Nieuwste tools en technieken

In het project werd gewerkt met de allernieuwste tools en technieken. De applicatie is ontwikkeld in C#, AngularJS, HTML5 en CSS3 voor de front-end. Daarnaast is er een backend ontwikkeld waarin diverse Azure diensten gebruikt worden, zoals Azure Functions, Webjobs, Service Bus, Topics, Queues, Cosmos DB, SQL Server, App Services, C# en SQL Azure SQL. Er wordt gebruik gemaakt van Visual Studio Team Services als versiebeheer systeem en als ondersteuning van het Scrum proces.

Optimale gebruikservaring

Het nieuwe platform is inmiddels een belangrijke applicatie voor de klant, waarmee het proces van de eindgebruikers ideaal wordt ondersteund en wij in staat zijn om de perfecte formules op elk moment, overal ter wereld te kunnen verzenden. Het platform is wereldwijd beschikbaar en wordt dichtbij onze klanten uitgerold, waardoor de gebruikerservaring optimaal is. Ook de snelheid waarmee AkzoNobel kan inspelen op veranderingen in de markt is enorm toegenomen. Daarnaast heeft dit platform gezorgd voor een vereenvoudiging van de interne processen bij AkzoNobel.

Nieuwe kennis

Dankzij dit project heb ik enorm veel nieuwe technische kennis opgedaan. Ik heb vooral veel geleerd over AngularJS & Typescript voor het realiseren van de front-end en over VSTS en ARM templates voor de geautomatiseerde uitrol van de infrastructuur en de applicatie. Daarnaast heb ik me technieken als .NET Core, Typescript, Dapper, NoSQL databases eigen gemaakt. Maar het project leverde me ook meer universeel toepasbare ervaring en kennis op: hoe organiseer ik een team op zo’n manier dat ze zo optimaal mogelijk kunnen presteren? Dat weet ik nu, en dat is veel waard.

Gedrevenheid en energie

Het meest trots ben ik op de gedrevenheid van de mensen in het team en de energie waarmee ze in iedere sprint weer aan de slag gaan om de wensen van de business te implementeren. Doordat het hele releaseproces volledig geautomatiseerd is, kunnen we op ieder moment opleveren naar productie. Daarnaast is de applicatie niet in beton gegoten, maar zo opgezet dat als er nieuwe diensten op Azure bijkomen die beter passen bij het doel van de applicatie, we als team op ieder moment kunnen besluiten om deze nieuwe dienst in te zetten. Dat is echt de kracht van de applicatie.

Typisch Cloud Republic

Dit project past goed bij Cloud Republic . Het is namelijk een innovatief traject waarbij wij als consultants de regie kunnen voeren over de gekozen oplossing, en ik tegelijkertijd mezelf kan blijven uitdagen om gedurende het traject nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement