Cloud Republic

Migratie van 10.000 sites voor Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep

Mark werkte bij de Koninklijke BAM aan de migratie van websites naar SharePoint Online. Met meer dan 10.000 sites en meer dan 1 PetaByte aan data, een mooie uitdaging. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Uitdaging: efficiënte migratie

Ik werd als SharePoint en Office365 consultant ingezet bij de Koninklijke BAM. Daar werkte ik samen met twee andere specialisten aan de migratie van SharePoint 2007 en 2013 sites naar SharePoint Online. BAM is met een omzet van €7 miljard op jaarbasis een enorm bedrijf, wat betekent dat ze een flinke hoeveelheid sites en data hebben: 10.000 sites en meer dan 1 PetaByte aan data. Een mooie uitdaging dus om dit alles efficiënt te migreren!

Tools en technieken

De migratiestraat bestaat uit meerdere componenten: een SQL server voor het inventariseren en administreren van alle te migreren sites, een website die als front-end dient voor de SQL server, ShareGate als tooling voor het migreren van sites, en een grote hoeveelheid Powershell modules en scripts die ShareGate aansturen. Rapportage wordt gedaan in een SharePoint Online site in de nieuwe omgeving.

Groot resultaat met weinig middelen

Ik ben er trots op dat we met weinig mensen in een beperkte hoeveelheid tijd zo’n groot migratieresultaat hebben kunnen neerzetten. Veel Office365 klanten migreren SharePoint data van een oude omgeving naar een nieuwe, maar weinig klanten beschikken over deze mate van automatisering.

Volledig geautomatiseerde migratiestraat

Als je zoveel sites en data migreert, heb je een volledig geautomatiseerde migratiestraat nodig. Bij dit project kon ik mijn technische vaardigheden een stuk verder brengen, dat leek me erg interessant. We hebben voor BAM een oplossing gemaakt die binnen relatief korte tijd een grote hoeveelheid eenvoudige en complexe SharePoint sites kan opleveren. Als de migratie handmatig met alleen ShareGate gedaan zou worden, zou de hoeveelheid tijd en resources exponentieel toenemen.

Nieuwe radarwerken in een grote machine

Ik heb met groot plezier aan mijn ShareGate, PowerShell en SQL kennis kunnen werken. De PowerShell scripts en modules die toegepast worden in deze migratiestraat zijn lang en complex. Omdat de migratiebehoeften per Operational Company verschillen, heb ik nieuwe scripts kunnen schrijven, en bestaande scripts aan kunnen passen. Niks is leuker dan het maken en gebruiken van nieuwe radarwerken in een grote machine als deze, en zien dat ze soepel draaien.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement