Cloud Republic

Toekomstbestendige software dankzij een nieuwe programmeertaal voor BE Aerospace

B E Aerospace

Onze collega Dennis werkte bij BE Aerospace aan een migratietraject waarin nieuwe programmeertaal werd ontworpen, zodat de software toekomstbestendig en beter schaalbaar wordt. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Programmeren from scratch

Ik werd als Software Engineer ingezet bij BE Aerospace, een mondiale marktleider op het gebied van alles wat zich in vliegtuigkeukens (galleys) bevindt. BE Aerospace locaties Nieuwegein en de Filippijnen maken al jaren succesvol gebruik van de door Cloud Republic ontwikkelde software ODM (Order Data Management) voor zowel de orderverwerking op de productievloer als voor de administratieve processen. Dit resulteert in een optimale flow van alle cruciale businessprocessen. De huidige programmeertaal (VBA) was echter zodanig verouderd dat deze beperkingen meebracht voor de implementatie van nieuwe, gewenste functionaliteiten. Daarom werd een migratietraject in gang gezet waarbij zoveel mogelijk de allerlaatste technieken worden toegepast. Het merendeel van de code wordt in dit traject vanaf scratch geprogrammeerd.

Geheel nieuw fundament

Interessant aan dit traject is dat bestaande technieken gekoppeld moesten worden aan een geheel nieuw fundament. Ook het feit dat de software wordt toegepast in meerdere (wereldwijde) faciliteiten, is uitdagend. De technieken en tools die in dit traject ingezet werden zijn Visual studio 2017, C#, LINQ, NHibernate, Ninject, SQL Server, GitHub, Redgate ReadyRoll, ASP.Net MVC, Telerik (Kendo UI) controls en diverse design patterns. CI/CD vindt plaats door middel van de combinatie van NuGet packages (naar TeamCity) en Octopus Deploy.

Toename van mogelijkheden

De software is breder schaalbaar en wordt daardoor straks op nog meer faciliteiten toegepast. Dit bevordert niet alleen uniformiteit van de afhandeling van productie– en administratieprocessen, maar komt ook ten goede aan de opleiding en uitwisseling van medewerkers over de verschillende faciliteiten. Software gemaakt op een doordacht goed gelegd fundament, resulteert in een toename van de mogelijkheden en in een afname van werkzaamheden in de toekomst.

Typisch Cloud Republic

De nieuwe programmatuur moet zo opgezet en geschreven worden dat deze nog lang aan de hevig veranderde businessaanvragen van tegenwoordig moet kunnen voldoen. Cloud Republic heeft hiervoor de know-how in huis. Het feit dat alle hoogwaardige software is bedacht, opgezet en geprogrammeerd door mensen van Cloud Republic maakt me trots.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement