Cloud Republic

Vlekkeloze integratie voor AkzoNobel

AkzoNobel

Sander werkte bij AkzoNobel aan de integratie van on-premise systemen met clouddiensten. Hij vertelt wat hij heeft gedaan, geleerd, en voor elkaar heeft gekregen.

Spin in het web

Ik mocht bij AkzoNobel aan de slag als Azure Integration Architect. Samen met een leuke groep collega’s werkte ik in een DevOps team aan een platform dat gebruikt wordt in de autoschade herstel branche voor het identificeren van kleuren en het mengen van autolakken. Het is een modern platform, gebaseerd op diverse Azure PaaS diensten. Deze opdracht leek mij vooral interessant omdat ik veel integratiekennis heb en mocht opereren als een spin-in-het-web.

State of the art platform gebruiken zonder hoge investering

Bij dit nieuwe platform was de integratie van on-premise systemen cruciaal. Daarnaast moest ik een stap extra zetten: meehelpen aan de realisatie van het nieuwe Azure platform. Het leek me erg mooi om de ‘oude’ wereld met de ‘nieuwe’ wereld, de cloud, te verbinden. Ook heb ik door mijn ervaring met IoT (Internet of Things) een business case tot stand kunnen brengen waarin oude hardware (weegschalen) kunnen worden gekoppeld met de cloud. Hiervoor is na een PoC (Proof of Concept) met diverse chips een oplossing gerealiseerd, waarmee we nu met een mobiele telefoon een 20 jaar oude weegschaal kunnen aanspreken. Daardoor kunnen klanten zonder een hoge investering te hoeven doen, toch gebruik maken van ons state of the art platform. Dat zoiets gelukt is, is wel echt mooi.

Sparren met Microsoft teams

De integratie bestaat uit veel verschillende tools: BizTalk, SSIS, Webjobs en Functions. Omdat we vele miljoenen updates verwerken, maken we veel gebruik van App insights voor het monitoren van het platform. Om alle data op te slaan gebruiken we Cosmos DB, deze hebben we drie jaar geleden gemigreerd van MongoDb, en werken we met herbruikbare componenten en modulaire API’s. Bij het telkens evalueren van nieuwe technologie op functionaliteit en op hun business value voor het project, sparren we veel met de Microsoft teams. Dat is erg leerzaam en gaaf!

Wereldwijd actief platform

Mijn kennis zit op het vlak van het integratie domein, en juist in Azure is koppeling en verbinden van microservices essentieel voor het bouwen van een robuust systeem. Ik ben er trots op dat we in het DNA van de oplossingen binnen onze Azure projecten veel gebruik maken van deze kennis, en dat ik hierbij kan helpen. Doordat we als DevOps team de ambitie hebben dat iedereen alles kan, kan ik ook in elk deel van het project meedraaien, tot en met het Angular frontend. We zijn wereldwijd actief en het platform groeit elke maand nog enorm. Dat zorgt voor een extra grote drive om nog hogere standaarden neer te zetten en een continue uitdaging om altijd op zoek te gaan naar de juiste oplossing.

Meer van onze cases

cloud developer
Portfolio

Dankzij Christian komen verfwensen wereldwijd uit

Maak kennis met Christian. Cloud Developer bij Cloud Republic. Christian bouwt aan systemen voor AkzoNobel die de juiste kwaliteit verf levert aan de industrie voor auto’s, boten en ruimtevaart. Ook

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact op met accountmanager Renate. Ze vertelt je graag meer over ons.

Cloud Applicatie

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Cookies

Algemene voorwaarden

Privacy statement