Cloud Republic

Afstuderen bij Cloud Republic

In februari startten Luca, Nadim en Remco als afstudeerstagiairs bij Cloud Republic, met ieder hun eigen opdracht. Wij vroegen de stagiairs hoe hun eerste maand is geweest.

Remco liep al eerder stage binnen Caesar Groep. Dit wordt zijn vierde keer. “Mijn eerste maand was eigenlijk weer zoals verwacht. Oud en vertrouwd. Het is weer gezellig, leuk en leerzaam en ik ben weer terug op de juiste plek.” Remco maakt een Cloud benchmarktool voor developers. “Ik vergelijk en test services van Microsoft. Uiteindelijk wordt dit gebouwd op een website waar developers data uit kunnen halen om beslissingen te maken voor hun klanten. In één oogopslag kan er worden gezien waar iedere service voor gebruikt kan worden.”

Luca kwam op de valreep binnen als afstudeerder. “Eigenlijk waren alle stageplekken al vol, maar voor mij werd een uitzondering gemaakt. De opdracht is best complex, maar begin ik steeds beter te begrijpen.” Luca maakt een tool om het ontwikkelen en onderhouden van eventdriven software te faciliteren.   

Nadim werd getipt door zijn broertje Anwar, die al eerder bij Caesar stage heeft gelopen en nu stage loopt bij Garansys. “Mijn eerste maand heb ik best goed ervaren. Iedereen is heel open en wanneer ik vragen heb zijn mijn collega’s heel behulpzaam.” Nadim werkt aan applicatie om de beschikbaarheid van laadpalen, van elektrische auto’s, inzichtelijk te maken. “Op deze manier kunnen collega’s gemakkelijk zien welke laadpaal beschikbaar is, zodat zij hun auto gegarandeerd kunnen opladen wanneer zij aan het werk zijn.”

De drie heren hebben een fijne eerste maand gehad. Remco vertelt: “Het warme ontvangst en de gemoedelijke sfeer is zo prettig.” Nadim zegt: “De begeleiding is ook goed. Mijn collega’s zijn makkelijk aan te spreken als ik vragen heb.” Ook Luca is te spreken over de begeleiding. “Collega’s staan altijd klaar om je te helpen. Ik leer heel veel van mijn begeleiders.”  

Er is wel werk aan de winkel, volgens Remco. “De opdracht is complexer dan ik had verwacht, maar ik hou wel van een uitdaging.” Luca vertelt: “De spanning van het afstuderen is er nu wel een beetje vanaf, het is nu écht begonnen.”

We wensen de afstudeerders veel succes!

Meer tips & nieuws van onze developers

Cloud Solutions Architect
Aan het woord

Cloud Developer aan het woord: Daan

Cloud Solution Architect Daan startte twee jaar geleden bij Cloud Republic. Hoewel hij niet per se op zoek was naar een nieuwe uitdaging, is hij

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl

Schrijf je in en ontvang het whitepaper in je inbox!