Cloud Republic

Marieke vertelt: Hoe Cloud Republic bijdraagt aan meer werkgeluk

Hoe Cloud Republic bijdraagt aan meer werkgeluk
Sinds 3 jaar is Marieke Vibe manager bij Cloud Republic. Ze vertelt hoe Cloud Republic bijdraagt aan meer werkgeluk en een fijne werksfeer.

Ruim drie jaar geleden werd office manager Marieke benaderd door Niels, unit manager van Cloud Republic, met de vraag of ze mee wilde denken over de nieuwe strategie voor Cloud Republic. Hij wilde dat de consultants écht gezien zouden worden en zoveel mogelijk betrokken waren binnen het bedrijf. Een mooie uitdaging, dacht Marieke en zo ontstond haar rol als vibe manager. Nu, drie jaar later, heeft ze behoorlijk wat ervaring opgedaan en vertelt ze hoe werkgeluk bij Cloud Republic hoog in het vaandel staat.

Mensen-mens

Dat deze rol Marieke op het lijf is geschreven, is overduidelijk. “Ik ben altijd geïnteresseerd in mensen en wat er in hen om gaat. Ik maak het graag iedereen naar zijn of haar zin in en doe mijn uiterste best om iedereen te zien. Letterlijk en figuurlijk.” Na het volgen van een opleiding tot vibe manager leerde Marieke nog veel meer over werkgeluk en het betrokken houden van werknemers. “Deze rol was de perfecte opvolging van mijn toenmalige functie als office manager. Ik mocht doen waar ik blij van werd: Mensen gelukkig maken.”

Ruimte geven

Een gelukkige werknemer die goed in zijn of haar vel zit, brengt het bedrijf uiteindelijk veel meer. Een goede balans tussen werk en privé, met begrip voor de medewerker, zorgt ervoor dat de medewerker ook meer over heeft voor het bedrijf. Het is geven en nemen. Marieke vervolgt:

“Bij Cloud Republic geven we onze medewerkers ruimte; ruimte om zichzelf te blijven, ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen, ruimte om hun eigen tijd in te delen en ruimte om actief mee te werken aan het succes van Cloud Republic. Daarnaast geven we ook extra aandacht aan de rest van het gezin, door cadeautjes te sturen op de verjaardagen en een kaartje op de bus te doen als er iets bijzonders gebeurt.”

Ook thuis in contact

Toen er veel thuis werd gewerkt, was het voor veel bedrijven lastig om betrokken te blijven met hun medewerkers. Ook bij Cloud Republic moesten we even schakelen, maar gelukkig vonden we al snel onze draai. Marieke: “Ik probeerde als Vibe Manager zoveel mogelijk contact te zoeken om te weten hoe het ging en waar men behoefte aan had.  Tegelijkertijd hebben we ook vrijheid aan onze medewerkers gegeven om in deze lastige situatie vol te blijven houden met bijvoorbeeld kinderen thuis.”

Ook de leuke activiteiten en ‘koffiepraat‘ gingen gewoon door. “Elke dag was er een ‘Soep en Roep‘, een terugkerende Teams vergadering, waar je kon inbellen als je daar behoefte aan had. Daarnaast ging ook de vrijdagmiddagborrel gewoon door in virtuele vorm, waarbij we in de eerste lockdown spelletjes met elkaar speelden. We hebben zelfs een online cocktailworkshop gehouden, die enorm geslaagd was.”

Het belang van vertrouwen

Binnen werkgeluk is vertrouwen heel belangrijk. “Ik zag laatst onderstaand bericht op LinkedIn en dit is precies hoe ik de visie van Cloud Republic voor me zie. Als werkgever moet je helemaal achter je medewerkers staan. Door ze echt te zien en naar ze te luisteren.”

meer werkgeluk

Bron: LinkedIn Joris Toonders

Marieke vindt het ook belangrijk om als management benaderbaar te zijn. “Vrijdag is de vaste kantoordag van ons team, ik vind het belangrijk dat we dan niet de hele dag in besprekingen zitten, maar ook gewoon in de kantoortuin aanwezig zijn.” Zo zie je meteen wat er op de vloer speelt en krijg je de kans om echt te connecten met het team. De meeste goede ideeën worden bij Cloud Republic geboren op de werkvloer. Door met elkaar te sparren en in gesprek te gaan kun je zoveel leren.

Zelf aan de slag

Ga je zelf aan de slag voor jouw bedrijf? Neem dan echt de tijd. “Ik denk dat het belangrijk is dat je echt actief aan de slag gaat met werkgeluk. Je doet het er niet even bij”, vertelt Marieke. “Ga dus serieus aan de slag, maak een plan en maak wekelijks genoeg tijd vrij om met het geluk van je werknemers aan de slag te gaan. Ook luisteren is belangrijk, door in gesprek te gaan met je medewerkers weet je pas echt waar zij gelukkig van worden. Natuurlijk is waardering in de vorm van een attentie altijd leuk om te mogen ontvangen. Zo voelen je werknemers zich echt gewaardeerd en is je bedrijf altijd in balans.”

Wil je zelf ervaren hoe het er bij Cloud Republic aan toe gaat? We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten om ons fijne team te versterken. We laten je graag zien hoe het anders kan, dus neem gerust contact op met Marieke of één van onze Cloud Developers. 

Meer tips & nieuws van onze developers

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl