Microsoft Build 2019 Must Watch Guide

6 Mei tot 8 Mei vond het jaarlijkse event voor Microsoft ontwikkelaars plaats, namelijk: Microsoft Build.
Cloud Republic heeft dit evenement op de voet gevolgd en heeft daarbij een selectie gemaakt van de highlights die wij de moeite waard vinden.

Ga lekker zitten voor grofweg een werkdag aan videos. Even een avondje geen Netflix maar Channel 9!

Vision Keynote – Satya Nadella

microsoft build 2019

De keynote van Satya moet je natuurlijk gezien hebben. Hij was niet zo technisch als andere jaren maar zeker de moeite waard om te bekijken. In grote lijnen legt Satya uit welke koers Microsoft vaart. Altijd goed om dat scherp te hebben.

Microsoft Azure: Empowering Every Developer – Scott Guthrie

microsoft build 2019

Scott Guthrie is de grote baas van Azure. De populariteit van Azure staat als een paal boven water. In deze sessie gaat Scott door een scala van nieuwe features voor Azure en AzureDevops.

.NET Platform Overview and Roadmap – Scott Hunter and Scott Hanselman

microsoft build 2019

.NET is en blijft toch wel het development platform van Microsoft. In deze sessie nemen de “Lesser Scotts” je mee in de nieuwe features van .NET (Core) en geven ze een inkijkje in de toekomst van .NET. (Deze sessie bevat informatie over de aankondiging van .NET 5.0)

All the Developer Things with Hanselman and Friends – Scott Hanselman
microsoft build 2019

Scott Hanselman is naast een uitstekende developer ook een halve komiek. Zijn sessies zijn vaak informatief en hilarisch tegelijk, zo ook deze. Veel kijk plezier!

Look back up C# – Andres Hejlsberg
microsoft build 2019

Andres Hejlsberg is één van de “Technical Fellows” van Microsoft. Met andere woorden hij is de God Father van C# en TypeScript. Zijn visie op programmeertalen is ongekend, als je iets wilt leren over language design, compilers en dergelijke. Kijk dan zijn sessies.

Whats new in TypeScript – Daniel Rosenwasser
microsoft build 2019

Wie schrijft er nog plain JavaScript? Velen zijn al over naar TypeScript, wij ook. Daniel Rosenwasser neemt je mee in de wonderen wereld van TypeScript. Ik durf te wedden dat je 50% van de TypeScript features nog niet gebruikt.

Serverless web apps with Blazor, Azure Functions… – Jeff Hollan
microsoft build 2019

Wil je een sessie met veel nieuwe techniek? Kijk dan deze sessie van Jeff Holan. Jeff is de Program Manager van Azure Functions en bouwt in deze sessie een Blazor (C# Web Assembly) applicatie bovenop Azure Functions.

Inside Azure datacenter architecture – Mark Russinovich

microsoft build 2019

Deze sessie moet je gewoon kijken als je ontwikkelt in Azure. Mark Russinovich is de CTO van Azure en hij geeft je in deze sessie een inkijkje in de data centers van Azure.

Dibran Mulder
Dibran MulderTeam Lead Cloud Development

    Wil je meer weten?

    wereld kaart