Cloud Republic

Niels over Cloud Republic: Je eigen ambitie is eindeloos, hier kan écht alles.

Niels over Cloud Republic
We interviewden Niels over Cloud Republic. Hij is delivery manager en business consultant en vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen, hoe hij deze rollen combineert en wat werken bij Cloud Republic zo bijzonder maakt.

Al ruim vijf jaar is Niels trots lid van de Caesar familie. Waar hij ooit startte als stagiair en al snel de jongste teamleider ooit werd, is hij het afgelopen jaar doorgegroeid naar maar liefst twee nieuwe rollen. Niels vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen, hoe hij deze rollen combineert en wat werken bij Cloud Republic zo bijzonder maakt.

Geen uitdaging te veel

Dat Niels al veel rollen binnen Caesar heeft gezien is best bijzonder, maar voor hem niet zo gek. Hij houdt namelijk wel van een uitdaging. Als we hem vragen hoe hij hierin terecht is gekomen vertelt hij: “Het begon ooit toen ik bij Caesar Experts als commercieel verantwoordelijke werkte. Ik kwam erachter dat ik de commerciële kant wel leuk vond, maar er minder blij van werd om echt te verkopen. Ik switchte binnen het team naar People manager, omdat ik merkte dat ik graag invloed wilde hebben en mensen vooruit wilde helpen. Bij Caesar Experts had ik het zeker naar mijn zin, maar toen ik hoorde dat Cloud Republic, met een toen nog jong team, iemand zocht om dezelfde rol binnen de unit op te zetten, wist ik dat dit een fantastische kans voor mij was.”

Altijd blijven ontwikkelen

Op dit moment werkt Niels binnen Cloud Republic als delivery manager én als business analist. “Ik vind het heel leuk om de rol als delivery manager te bekleden, maar ik merk ook dat ik het fijn vind om te blijven werken voor klanten. Dit houdt mijn werk altijd gevarieerd en hierdoor kan ik me op verschillende manieren nuttig maken. Ik heb net als mijn collega’s een passie voor techniek, maar mijn kracht ligt niet in development. Daarom help ik nu mensen in de rol als projectmanager. Ik zorg er nu voor dat het doel duidelijk is, de requirements scherp zijn, dat het project op schema loopt en iedereen weet wat hij moet doen of bij wie ze terecht kunnen als dit niet het geval is. Daarnaast help ik organisaties ook graag strategisch verder om intern te verbeteren of klanten beter te bedienen, op een toekomstbestendige manier. ” In beide functies zijn mensenkennis en het werken met mensen de verbindende factor. Iets waar Niels goed in is en wat hij het allerleukste vindt aan zijn werk.

“Totdat we echt slim om weten te gaan met AI & Machine Learning, blijft ons werk toch echt grotendeels mensenwerk”. (Niels, 2021)

Omgaan met twee rollen

Twee behoorlijk verschillende rollen invullen brengt soms wel uitdagingen met zich mee. “Je moet het wel kunnen” zegt Niels. “Ik maak bepaalde keuzes waarvan mensen zeggen: Zo jij durft! Maar de cultuur van Cloud Republic maakt dat ik die keuzes ook durf te maken en weet dat er altijd iemand klaarstaat om mee te denken als ik even in de knoop zit.” Het werken voor twee werelden is soms even stoeien. Hoewel je werkweek misschien in verschillende blokken is verdeeld, komt er regelmatig een telefoontje, mailtje of spoedgeval tussendoor. Niels heeft inmiddels wel geleerd hoe hij hier goed mee om moet gaan. “Je moet heldere afspraken maken over wat je wel en niet doet en voor jezelf bepalen hoeveel prioriteit telefoontjes of mails hebben die tussendoor komen. Als er een spoedgeval is moet ik soms m’n andere werk even laten vallen, maar zolang ik hier goed over communiceer is er altijd een oplossing. Het helpt wel als je hiervoor beschikt over een goede dosis flexibiliteit.”

Hier kan alles

Niels vindt persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en gaat een uitdaging niet snel uit de weg. Over de afgelopen jaren heeft hij al best wat functies ingevuld binnen Caesar en is hij zich steeds opnieuw aan het ontwikkelen. Niels: “Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij Caesar. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het enorme aanbod aan cursussen en ons jaarlijkse PPO-traject (persoonlijke en professionele ontwikkeling). Ik heb zelf al flink wat cursussen mogen doen en met verschillende coaches mogen sparren. Hieruit ben ik enorm gegroeid en ben ik veel over mijzelf te weten gekomen. Wat ik zo mooi vind is dat ik nu anderen kan helpen om de uitdaging aan te gaan. Ik vind het geweldig om samen met een collega de daadkracht te vinden om echt voor die droom te gaan. Je eigen ambitie is eindeloos, hier kan écht alles. Ik weet het, het klinkt cliché, maar ik blijf het ook altijd tegen ons team zeggen: Heb je een goed idee of wil je iets bereiken bij Cloud Republic, dan kan je er morgen mee aan de slag. Je kunt hier op je eigen tempo en naar je eigen wensen groeien. Dat is het mooie van onze organisatie.”

Wil jij meer weten over werken bij Cloud Republic? Lees hier meer over onze bijzondere cultuur.

Meer tips & nieuws van onze developers

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl