Cloud Republic

Rina ging op sabbatical: ‘Een fijne pauzeknop in mijn carrière’

Sabbatical

Afgelopen november vertrok Rina, samen met haar gezin op een droomreis door Australië en Bali. Drie maanden lang genoten ze van de prachtige natuur, het heerlijke eten en vooral van qualitytime met elkaar. Inmiddels is ze terug van haar welverdiende sabbatical en vertelt hoe ze dit heeft ervaren. 

Rina werkt ruim acht jaar bij Caesar Groep en heeft al veel van de organisatie gezien. Ze begon ooit als officemanager en groeide binnen enkele jaren door in een HR-rol. Toen er bij Cloud Republic een rol vrijkwam voelde dat als een mooie uitdaging. Rina vertelt lachend: “Ik heb inmiddels op elke verdieping gezeten en heb al veel van Caesar gezien. Bij Cloud Republic werk ik nu aan verschillende HR-projecten. Daarin ligt de focus op people development, het vergroten van ons vakmanschap door de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s.” 

Reislustig

De liefde voor reizen zat er altijd al in. Voordat Rina bij Caesar werkte, reisde ze al zes maanden door Australië en Nieuw-Zeeland met haar man Martijn. “We hebben altijd al gezegd dat we, als we de kans kregen, zeker nog eens samen op reis wilden gaan. Inmiddels hebben we twee kinderen en ligt de leerplicht in het vooruitzicht. De wens om binnen enkele jaren als gezin op reis te gaan werd hierdoor groter. Toen ik bij Caesar kwam werken hoorde ik dat het mogelijk is om een sabbatical op te nemen, dat het zelfs is opgenomen in de arbeidsvoorwaarden! Dat was dat voor ons een extra stimulans om hier naartoe te werken. Toen ook Martijn het geregeld kreeg op zijn werk, besloten we echt plannen te gaan maken.”

Geen seconde druk gemaakt

Nadat ongeveer een jaar geleden de eerste tickets waren geboekt, kon het echte voorbereiden beginnen. Er drie maanden tussenuit gaan klinkt misschien lang, maar voor Rina was de voorbereiding eigenlijk totaal niet lastig: “Juist omdat Caesar er zo achter staat dat je er na zeven jaar even tussenuit gaat, is het ook makkelijker om dit bespreekbaar te maken en samen te kijken wat dit betekent voor jouw werkzaamheden. Dat maakte de voorbereiding ook veel fijner. Bovendien viel de deadline van een groot project waarmee ik bezig was, de Mijn Caesar app, vlak voor mijn sabbatical. Dat kwam eigenlijk perfect uit. Overige werkzaamheden kon ik opschorten of tijdelijk overdragen. Dat ging gelukkig zonder problemen. Ik heb fijne collega’s en wist tenslotte dat alles in goede handen was. Eigenlijk heb ik me er geen seconde druk over gemaakt.”

Het avontuur begint

Dan is het tijd om te gaan, het avontuur begint in Australië. Rina vertelt: “We zijn onze reis begonnen in Australië, een perfect land om (met jonge kinderen) in een camper rond te reizen. We hebben genoten van de indrukwekkende natuur, het mooie weer en de vele prachtige surfstranden. Daarna zijn we naar Bali gevlogen en ook hier hebben we verschillende plekken bezocht. Naast de lieve mensen en de prachtige natuur hebben we hier ook enorm genoten van al het heerlijke en verse eten. Dat mis ik hier nu wel.”

Uit de rijdende trein stappen

Op de vraag of Rina het anderen aanraadt om op sabbatical te gaan, antwoordt ze volmondig: “Ja! Bij Caesar kan iedereen de sabbatical invullen zoals hij of zij zelf wil. Je hoeft natuurlijk niet persé op reis, maar voor ons was dit wel echt een grote wens. Ik kan het iedereen aanraden om echt even de tijd te pakken om, bewust of onbewust, op je leven te reflecteren. Je geeft je lijf en je mind even de ruimte in plaats van alsmaar in die rijdende trein te blijven zitten. Ik maak nu bewustere keuzes. Bovendien vind ik het heel waardevol dat we onze kinderen mooie lessen hebben kunnen meegeven die je niet op school leert. Het was een enorm fijne pauzeknop in mijn carrière en ik ben dankbaar dat Caesar dit mogelijk heeft gemaakt.”

Kortom, een sabbatical is een enorm pluspunt voor je carrière. Het is dan ook niet voor niets dat Cloud Republic en Caesar deze arbeidsvoorwaarde hoog in het vaandel hebben staan. Ben je benieuwd naar wat werken bij Cloud Republic nog meer bijzonder maakt? Neem dan een kijkje op onze ‘Werken Bij’ pagina.

Meer tips & nieuws van onze developers

Altijd de laatste .NET trends en development nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor Dev News, onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat altijd op de hoogte blijft van de laatste trends & ontwikkeling die voor jou relevant zijn.

Cloud Republic

Janssoniuslaan 80

3528 AJ Utrecht

 

info@cloudrepublic.nl